De unge på Billeshave Efterskole er STOKED!

Som den første, men forhåbentlig ud af mange efterskoler, har Billeshave Efterskole indgået partnerskab med STOKED under Dansk Surf & Rafting Forbund. Skolen vil på deres linje tilbyde de unge at kunne padle foss kajak.

Billeshave Efterskole ligger i idylliske omgivelser på Vestfyn og har kapaciteten til, at kunne tilbyde foss kajak til 18 unge om året. Skolen vil bevise at fladvands træning med de unge kan bane vejen for positive og lærerige oplevelser på de vilde floder. Skolen vil dermed også give de unge muligheden for at blive en del af white water sporten i Danmark.

billeshave

I løbet af skoleåret vil skolen tilbyde de unge flere ture til Norge og/eller Sverige og forventningerne er, at de unge får en masse erfaringer med sig som de senere kan bruge ved deltagelsen i et u.18 DM i forbindelse med Danish White Water Games.

“Vi er hidtil den første og eneste efterskole som tilbyder white water sport og STOKED partnerskabet under DSRF har gjort det muligt for os at komme godt fra start. Vi håber at fremtiden vil byde på endnu flere efterskoler og ungdomsorganisationer som har lyst til at tage med på fossen. Ideelt set vil vi gerne forsøge at skabe et padle fællesskab for unge i Danmark. Padling på flod starter måske på Billeshave, men det slutter ikke her” fortæller Bjarke Voetmann, linjeunderviser på Billeshave Efterskole.

DSRF er naturligvis også meget begejstret for det fornylig etablerede samarbejde med Billeshave Efterskole.

”Det er fantastisk at have fået Billeshave Efterskole med i folden af STOKED partnere. Skolen har en unik platform for netop, at kunne introducere de unge for white water sporten. Generelt er efterskoler på mange måder et rigtig godt sted for de unge at stifte bekendtskab med sporten, da skolerne kan arbejde med de unge i sikre omgivelser og ikke mindst sikre det organisatoriske og logistiske setup for at de unge kan udleve deres drømme. Vi håber at endnu flere folkeskoler, efterskoler og højskoler får øjnene op for de muligheder der ligger indenfor white water, surfing og stand up paddle sporten” fortæller Michael Lindberg, projektchef i Dansk Surf & Rafting Forbund.

Billeshave Efterskole vil allerede fra sommeren 2016 tilbyde eventyr på floden og tilmeldinger til linjen er stadig åbne. Se mere her.

Billeshave---BO

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar