Mobilselskabet Oister vil hjælpe surferne med at samle plastik op i Danmark

Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) afvikler hvert år mere end 15 surf & SUP events i hele landet; på havet, ved strandene, i fjordene og havnemiljøerne, og forbundet vil nu, i samarbejde med Oister, samle plastik og andet affald op i det danske farvand.

 Allerede i 2021 udviklede DSRF miljøprojektet ’Clean’ som på daværende tidspunkt blev pilottestet på udvalgte surf og SUP events samt i 5 lokale foreninger. Projektet har til hensigt, at sætte fokus på den stigende plastik- og affaldsforurening og samtidig uddanne ambassadører i hele landet, som kan være med til at afvikle ’clean’ events, hvor lokale aktører mødes for at rydde op på stranden, langs kysten eller i de danske havnemiljøer.

Med støtte fra Miljøstyrelsen lykkes det i efteråret 2021 at videreudvikle projektet og nu har forbundet tilmed indgået et partnerskab med mobilselskabet Oister, som skal være med til at styrke projektet yderligere og kommunikere de vigtige budskaber til danskerne.

”Det har altid været en stor del af vores DNA, at passe godt på miljøet og det vi kalder vores fælles legeplads. Desværre ser vi lige nu en meget alvorlig udvikling i forureningen af verdenshavene og ikke mindst nogle helt fundamentale klimaudfordringer. Derfor er vi også rigtig glade for at Oister vil med på rejsen, og være med til at sætte yderligere fokus på området” siger Michael Lindberg, sekretariatschef i Dansk Surf & Rafting Forbund.

Hos Oister er man også begejstret for samarbejdet. Mobilselskabet har gennem mange år fanget danskernes blik med de genkendelige østers og ligesom DSRF bekymre plastik- og affaldsproblematikken i havet også Oister. Morten Poder, Head of Sales and Marketing i Oister fortæller

”Det er ikke til, at tage fejl af, at havmiljøet står OiSTERs brand-identitet nært, og vores interesse for Clean-konceptet falder derfor også naturligt. Vi håber på sammen, at kunne hjælpe med, at skabe opmærksomhed og kaste lys over vigtigheden af et rent havmiljø. Vi ser frem til et godt og meningsfuldt samarbejde med DSRF.”

Den stigende plastik- og affaldsforurening er også noget der bekymre 19-årige Caroline Küntzel, som er atlet på det danske SUP landshold.

”Havet betyder rigtig meget for mig da jeg er kommet her lige siden jeg var helt lille. Der er her jeg træner hver dag og derfor er det også vigtigt for mig, at vi passer godt på vores natur og havet omkring os” siger Caroline Küntzel.

Deltag i clean-up events i hele landet

Sammen med Miljøstyrelsen og Oister invitere DSRF danskerne til at deltage på såkaldte ’clean-ups” i forbindelse med de mange surf og SUP events som forbundet afvikler i løbet af 2022.

”Oister vil være med ude på vores mange events i løbet af sommeren og sammen vil vi inspirerer udøverne og gæsterne til, at tænke mere på miljøet samt være en aktiv medspiller i opsamlingen af plastik og andet skrald. Vi håber derfor at samle så mange deltagere som muligt og næste event er allerede d. 21. maj i Aarhus ved Tangkrogen”  fortæller Morten Mørup, event & partnerskabs manager i DSRF.

Udover de mange events vil parterne også have et stort fokus på at kommunikere en lang række miljømæssige budskaber, som parterne håber kan være med til at sætte et aftryk på danskernes forbrugsvaner og tilgangen til bæredygtige løsninger.

På DSRFs hjemmeside, www.surfsup.dk/clean, kan du læse mere om hele clean projektet og på Oisters hjemmeside, www.oister.dk/clean, kan du læse om partnerskabet mellem DSRF og Oister.

Kontaktinformation:

Morten Mørup
Event & partnerskabs manager, DSRF
Mail:  morten@dsrf.dk  / Mobil: 2827 0224 

Morten Poder
Head of Sales and Marketing, Oister                                                                                                                                                                     Mail: morten.poder@oister.dk / Mobil: 2024 0667

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar