Jeanette Koustrup er ansat som bæredygtighedskonsulent i Dansk Surf & Rafting Forbund

Dansk Surf & Rafting Forbund har ansat Jeanette Koustrup som bæredygtighedskonsulent i en 1-årig projektansættelse i forbundet (afgrænset timeantal) i forbindelse med den støtte, som DSRF modtog for nylig fra Miljøstyrelsen Strandoprydningspulje.

Det er en del af surfsportens DNA at passe godt på miljøet og DSRF har igennem de seneste år arbejdet mere målrettet med en række forskellige miljøtiltag. Forbundet er bl.a. certificeret ”grønt forbund” under DIF og har udarbejdet et miljøkodeks til forbundets foreninger. Derudover har forbundet bidraget til arbejdet med bæredygtige events i regi af Danmarks Idrætsforbund og har samtidig på egne events implementeret strandoprydninger.

I et nyt projekt, som er støttet af Miljøstyrelsens Strandoprydningspulje, vil forbundet sætte yderligere fokus på miljørigtige og bæredygtige tiltag, og projektet muliggør bl.a. ansættelsen af Jeanette Koustrup. Jeanette skal være med til at rulle projektet Clean ud til foreningerne og sparre på udviklingen af andre relevante bæredygtige miljøtiltag i forbundet.

“Med støtten fra Miljøstyrelsen er der afsat en smule midler til projektledelse, og derfor har vi valgt at ansætte Jeanette. Der er ikke mange midler at gøre med, men det er første gang at vi har fået mulighed for også at allokere lidt administrative ressourcer til en sådan indsats og derfor er vi også super glade for at have fået Jeanette med på DSRF holdet. Jeanette var også med til, at udvikle konceptet omkring strandoprydninger i forbundet og hun har et super drive for den bæredygtige agenda. Jeg glæder mig rigtig meget til at få hendes idéer og tanker mere i spil og ikke mindst at se Clean projektet blive foldet ud på de mange foreninger i hele landet” siger Michael Lindberg, sekretariatschef i DSRF.

Jeanette er også klar på at tage fat:

”Vi er allerede i fuld gang med at se på Clean kampagne 2.0 og jeg glæder mig til at få flere klubber med på projektet. Det vigtigste for mig er at inspirere til grønne initiativer i hverdagen uden løftede pegefingre. Vi gør alle det bedste vi kan og sammen kan vi rykke os langt for en renere legeplads og et bedre miljø” fortæller Jeanette Koustrup.

Hvem er Jeanette Koustrup?
Jeanette er vokset op ved Vesterhavet, men bor i dag i København. Hun er til daglig marketingsansvarlig hos DBP Adventures, som bl.a. arrangerer surf og offpiste rejser og Jeanette surfer selvfølgelig også selv.

Tilbage i 2016 stiftede hun sin egen lille ngo; DEL DIT SKRALD, hvor hun er med til at inspirere til at affaldssortere endnu mere og siger bl.a.:

”Det er svært at forestille sig en verden, hvor al udvikling sættes i stå og det vigtigste formål må derfor være, at vi bliver meget mere bevidste om vores store forbrug og udnytter vores ressourcer bedst muligt. Vi skal være bedre til at genanvende de ting vi i forvejen forbruger og så skal vi være mere bevidste om, hvor vi bedst kan sætte ind”

Du kan følge Jeanettes projekt lige her: www.delditskrald.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar