DSRF SUP Friluftslivinstruktør - Skærbæk

10aug(aug 10)08:0011(aug 11)15:00DSRF SUP Friluftslivinstruktør - Skærbæk08:00 - 15:00 (11) Fjordvejen 20, 7000 Fredericia

Event information

For første gang nogensinde afvikler vi nu et friluftsliv- og tur instruktørkursus, som er en udvidelse af det almindelige DSRF SUP Instruktørkursus. Kurset afvikles:

Mandag d. 5/8, kl. 19.00 – 21.00 (formøde)
Lørdag d. 10/8 kl. 8.00 til søndag d. 11/8 kl. 15.00

Kurset er for dig der ønsker at blive uddannet SUP instruktør med virke på fladt vand, og med fokus på turledelse og inddragelse af friluftsliv. Formålet er at kvalificere dine kompetencer som instruktør således, du kan undervise begyndere/lettere øvet i både begyndertræning og senere med turledelse. Du skal have dine grundlæggende SUP færdigheder på plads inden kurset, da kurset primært fokuserer på rollen som instruktør, med fokus på didaktik, pædagogik, sikkerhed mv. Du skal have en god grundform og kunne padle minimum 10km. På kurset kan vi afhængig af vejret komme til at padle op til 30km på en dag med pauser undervejs og i roligt tempo. Du kan få mere at vide om kravene ved at ringe direkte til underviserne.

Kurset vil i hovedtræk omhandle:

  • Sikkerhed til vands, herunder analyse af undervisningsområder og redningsplan
  • Opbygning af lektionsplaner og SUP-hjulet
  • Øvelser på land og på vand
  • Redning af bevidstløse i vandet
  • Feedback metoder til medlemmer/kursister
  • Organisering af medlemmer/kursister på vandet – turledelse
  • Udstyrsviden – både til sup og friluftsliv
  • Turledelse
  • Viden om friluftsliv i Danmark

Efter endt kursus skal du gennemføre 6 timers undervisning og indsende dokumentation herpå før du kan blive endeligt godkendt som instruktør. Det er dit eget ansvar som instruktør at få gennemført den efterfølgende undervisning og indsende de relevante dokumenter til den underviser du er blevet undervist af.

Flatwaterkursets oprindelige varighed er samlet på 16 timer, men da vi på dette kursus prioritere friluftsdelen øges varigheden til en aften med 2 timers forberedelse med teori på land og en kort tur på vandet, samt en weekend fra lørdag morgen til søndag eftermiddag, hvor teorien tages undervejs i praksis. Det endelige program for kurset samt undervisningsmateriale fremsendes 1 uger før kurset.

Du skal selv sørge for udstyr i forbindelse med kurset, samt eventuelle madpakker m.m. Der kan eventuelt aftales fællesindkøb på formødet mandag d. 5/8.

Personligt udstyr påkrævet for deltagelse afhænger af sæsonen og vejret, men indebærer som minimum SUP board, paddle, leash og redningsvest, sovepose, liggeunderlag, tasker m.m. Pakkeliste udsendes sammen med teoretisk materiale inden turen. Nogle lektioner foregår med deltagelse i vandet, uanset årstiden, hvorfor der måske skal bæres våddragt og vådsko.

Kursus pris: 1750,- kr. (DSRF instruktør og certificering). Kurset gennemføres ved min. 6 deltagere. Såfremt du bliver forhindret i at deltage skal du, for at modtage fuld tilbagebetaling, senest 7 dage før kurset afvikles kontakte Martin Oskar Broe på uddannelse@dsrf.dk. Ved afmeldelse mellem 1-7 dage før kursus tilbagebetales 50% af kursusbeløbet. Ved afmelding under 24 timer før kursusstart kan kursusbeløbet ikke refunderes.

OBS!: Med dette kursus bliver du certificeret DSRF SUP Instruktør. Som DSRF instruktør vil du hvert 2. år blive opkrævet 100,- kr. i forbindelse med et e-learnings forløb med henblik på at vedligeholde din certificering.

Læs mere

Tidspunkt

10 (Lørdag) 08:00 - 11 (Søndag) 15:00

Sted

Skærbæk

Fjordvejen 20, 7000 Fredericia