DANISH SURF TOUR 2020

DE OFFICIELLE DANSKE MESTERSKABER I SURFING… OG MEGET MERE!

Kom med til de danske mesterskaber i surfing og bliv inspireret af det spirende danske surfmiljø!

Danish Surf Tour består af 4 events løbende henover året, og har både til formål at finde de danske mestre i de forskellige kategorier, men i lige så høj grad at give alle surfere – på tværs af alder og niveau – en mulighed for at prøve kræfter med konkurrencesurfing.

Så få tilmeldt dig næste event og få en fantastisk oplevelse!

Vi glæder os til at se dig!

play-sharp-fill
1
2
3
4

GODKENDT DANMARKSMESTERSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND

I 2018 blev Danish Surf Tour godkendt som officielt Danmarksmesterskab (DM) af Danmarks Idrætsforbund (DIF). Gennem hvert event samler den enkelte surfer point sammen baseret på dennes placering.  Den samlede stilling – herunder Danmarksmesterskaberne – defineres ud fra de 3 bedste eventresultater/placeringer ud af 4 mulige events.

Det er fortsat muligt for udenlandske surfere at deltage i og vinde Danish Surf Tour, men ikke at blive kåret som Danmarksmester. Denne kåring baseres på de bedst placerede danskere i den samlede stilling.

…MEN STADIG EN TOUR FOR ALLE

Danish Surf Tour er for alle aldre og niveauer. Så på trods af at det er et danmarksmesterskab, er det tilmed et event, som ønsker at favne bredt, og stræber efter at give alle en god oplevelse med konkurrencesurfing.

I 2020 åbner vi op for en junior mix kategori, hvor man som ung i alderen 12-17 år kan prøve kræfter med konkurrencesurfing. Når man deltager i junior mix kategorien konkurrerer man samtidig om Danmarksmesterskabet samt overall Danish Surf Tour mesterskabet.

Junior mix har til formål at klargøre unge surfere til konkurrencesurfing på senior niveau. Vi anbefaler, at alle som har erfaring med surfing gennem længere tid tilmelder sig DM-konkurrencen uafhængigt af, om man har konkurrenceerfaring eller ej.

EVENT INFORMATION

 • PROGRAM

  Obs. Ikke for et specifikt event, men generel information. Al information og meddelelser omkring de specifikke events foregår via eventens Facebook-begivenhed.

  Mandag før eventen: Tilmelding til eventen lukkes

  Torsdag før eventen: Officiel meddelelse omkring eventens afholdelse eller udskydelse baseret på vejrprognose for weekenden.

  Fredag før eventen: Tidspunkt og lokation for skippermeeting offfentliggøres. Dertil offentliggøres heats og forventede starttidspunk.

  På eventdagen (Lørdag):

  07:00: Skippers meeting (tidspunkt kan ændres)

  08:30: Start på konkurrence

  17:00-18:00: Konkurrencen afsluttes

  19:00-20:00: Prisceremoni

  Såfremt konkurrencen ikke kan afvikles på én dag bruges søndagen til at afvikle/færdiggøre eventen.

 • UDSKYLDELSE AF KONKURRENCE

  Såfremt vejrforholdene ikke er tilstrækkelige til afholdelse af et event udskydes det 1 uge til næstkommende weekend. Beslutning om dette afgøres torsdag før eventen.

  Hvis konkurrencen er igangsat lørdag, men vejrforhold forhindre færdiggørelse af hele konkurrencen, tages søndagen i brug, såfremt vejrforholdene egner sig til det.

 • JUNIOR TRYOUT BLIVER I 2020 TIL JUNIOR MIX

  Som en del af Danish Surf Tour arrangerede vi tidligere Junior Tryout for, at give unge juniorer mulighed for at prøve kræfter med konkurrencesurfing på et lærende og sjovt niveau i juniorhøjde. Et uformelt format uden for det reelle konkurrence.

  I 2020 ændrer vi på formatet efter feedback fra tidligere events. Junior Tryouts laver vi om til kategorien  junior mix, hvor unge surfere nu får muligheden for at deltage i Danish Surf Tour ligesom alle andre. Dog konkurrerer drenge og piger imod hinanden.

 • DISCIPLINER

  Der konkurrences i følgende discipliner:

  • Shortboard Men
  • Shortboard Women
  • Longboard Men
  • Longboard Women

  Det er tillladt at stille op i flere discipliner.

 • SÆRLIG OM DANMARKSMESTERSKABERNE

  DM-konkurrencen afgøres på baggrund af de danske surferes samlede placering i den samlede stilling i Danish Surf Tour, som både tæller danske og udenlandske surfere. Godkendelsen fra DIF indbefatter kategorierne Shortboard Men, Shortboard Women og Longboard Men, men ikke Longboard Women (Dette skyldes manglende opfyldelse af DIF-krav). Derfor vil de danske vindere af de godkendte kategorier få overrakt DIF-medaljer, mens ikke-godkendte kategorier vil modtage DSRF-medaljer. Det er kun surfere med dansk statsborgerskab, som indgår i konkurrencen om DM-titlen, mens udenlandske surfere stadig er med i konkurrencen om den samlede Danish Surf Tour-titel i alle kategorier. Vinderne af hver kategori kåres på baggrund af surfernes 3 bedste eventresultater ud af de 4 events.

 • ANTIDOPING

  Det er strengt forbudt for deltagere at benytte sig af præstationsfremmende stoffer eller være påvirket af alkohol.

  Der foretages lejlighedsvis kontrolbesøg i samarbejde med Antidoping Danmark

SAMARBEJDSPARTNERE

VIDEO OG BILLEDER

Danish Surf Tour 2019 #2

play-sharp-fill

Danish Surf Tour 2018 #4

play-sharp-fill