• Skandinaviens første wavegarden!

    Drømmen der kan blive til virkelighed . . .

I midten af det smukke kuperede istidslandskab, med sine betagende udsigtspunkter, åbne marker, dybe dale, enge, moser og småsøer, danner Kildedal Nord rammen for et unikt nyt fællesskab – et forgangseksempel, kendt for sine bæredygtige løsninger.

Vision er at skabe et innovativt område, hvor boliger, sundhed, udeliv og fritidsaktiviteter inkorporeres i den karakteristiske natur og det bakkede terræn – en destination, hvor idealet om en sund livsstil er integreret i alle aspekter af designet.

Midt i det hele skabes “Oplevelsesdalen” – skandinaviens første kunstige surfbølge anlæg.

Baggrund

I 2021 udskrev Egedal Kommune en idékonkurrence om udviklingen af Kildedal Nord. Området er omkring 90 hektar og ligger kun 1 km fra Kildedal Station og 25 min. fra Rådhuspladsen i København. Naturen med de åbne landskaber, samt nærheden til København, gør området til et helt unikt udviklingsområde i hovedstadsområdet.

Visioner for Kildedal Nord er at skabe et bæredygtigt lokalsamfund af høj kvalitet, med varierede boligtyper og boformer, og gode rammer for fysisk aktivitet, og nære fællesskaber. Området skal desuden være tæt integreret i den omkringliggende natur, og skal tilbyde oplevelser og fritidsaktiviteter, der bidrager til områdets særlige identitet og regionale tiltrækningskraft.

Drømmen

Mange drømmer om at bo tæt på naturen uden at give afkald på bylivets kvaliteter. Drømmen om at flytte ud af byen og finde en naturgrund har rodfæstet sig i mange og i Kildedal Nord kan den blive til virkelighed.

Det nordlige boligområde består af fritliggende boliger, der alle lægger sig omkring mindre engområder, hvor regnvand samler sig og danner små søer. At se vejret og have adgang til naturlige udemiljøer giver glæde i hverdagen. I forbindelse med Covid-19, er vi alle blevet mindet om, hvor stor en betydning vores bo-miljø har for vores livskvalitet.

Fremtidens outdoor destination

Kildedal Nord er et sted hvor udelivet bliver en aktiv del af hverdagen. Uanset om du er til surfing, vandring, mountainbike, skateboarding, eller skøjteløb, finder der muligheder og oplevelser i Kildedal.

Et multifunktionelt program inviterer en bred gruppe af brugere og giver mulighed for en aktiv livsstil året rundt. Spændende oplevelser for både besøgende og lokale skaber en stærk identitet og en destination for hele Sjælland.

Kildedal Nord – Et sted for alle . . .