World Cup Bronze til Casper Steinfath

Maui, Hawaii 16 Oktober –  Det var bestemt en begivenhedsrig weekend for den danske surfer Casper Steinfath, der med en sejr i sprint disciplinen natten til mandag dansk tid sikrede sig en samlet trejde plads ved årets næste sidste World Cup i disciplinen ’Stand Up Paddling’.

Steinfath var særligt dominerende i dagens “sprint” disciplin”, hvor han sikrede sig en solid første plads i de to meter høje bølger foran to lokale verdensmestre.

“At vinde i dag på udebane på Hawaii, mod to lokale verdensmestre er helt vildt! Kai (Lenny red.) og Connor (Baxter red.) kender området som deres baglomme, og bare at kunne presse dem, og så faktisk tage sejren på sprinten foran dem er en kæmpe sejr for mig. Det var ikke nemt at finde den rigtige rytme i bølgerne i dag, og især vinden drillede os en hel del. Faktisk så mindede de vilde forhold mig rigtig meget om hjemme i Cold Hawaii, hvilket nok hjalp en del.” Siger Casper Steinfath efter dagens aktion på vandet.

casper-wave

Udover sejren i dagens sprint race, så sikrede den Danske surf viking sig en 8. plads i lang distance disiplinen lørdag. Casper lagde hårdt fra start på den 12 km lange bane og var med i front indtil de sidste kilometer, hvor han desværre ikke kunne holde rytmen. Lang distance racet var domineret af tre hawaiianer, der til dagligt bor og træner på øen Maui.

Den stærke præstation på Hawaii betyder at Steinfath stadig er med i kampen om den samlede World Tour VM titel, som bliver afgjort i San Francisco på tirsdag. Den afgørende finale skal afholdes i tre meter høje bølger under den ikoniske Golden Gate passage, men dette skræmmer ikke den unge surfer.

casper-steinfath-1

“Bølgerne var super store og vilde i dag på Hawaii, hvilket var super fedt at konkurrere i! Vi blev alle sat på en hård prøve, men jeg forventer klart at San Francisco bliver endnu vildere og at mange atleter vil blive presset langt ud af deres comfort-zone. Jeg glæder mig som var det til Juleaften” udtaler Casper Steinfath, som netop nu er ved at gå ombord på et fly til San Francisco.

For at sikre sig den samlede VM titel skal den danske Viking slutte på en 3. plads eller bedre i årets sidste World Cup i San Francisco, hvor det endelige slag skal stå mod Hawaii’s Connor Baxter.

casper-steinfath-technical-podium

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar