Vorupør og København bliver værtsbyer for VM i SUP

Officiel pressemeddelelse

VM i StandUp Paddle & Paddlebaording 2017 er nu lagt fast. Fra den 1.-10. september 2017 vil mere end 300 atleter fra ca. 50 nationer gæste Danmark for at tage del i VM begivenheden.

Det har samtidig længe været kendt at København bliver en af to værtsbyer for VM begivenheden. Her vil langdistanceracene i både SUP og Paddleboarding blive afviklet. Men i dag er det så endeligt besluttet at SUP Surf og SUP Technical Race disciplinerne skal afvikles i Vorupør der endnu aldrig har lagt bølger til en international surf event.

Det hyggelige fiskerleje ligger 25 km sydvest for Thisted og i hjertet af den kyststrækning i Thy, som kaldes Cold Hawaii. Dermed skal Vorupør sammen med København lægge by, sand, vand og bølger til den største satsning i dansk surfings historie.  

Verdensmesteren selv er begejstret:

– Jeg glæder mig som et lille barn til at forsvare min VM-titel på hjemmebane. Jeg har surfet masser af gange i Vorupør, som er et helt særligt spot på Cold Hawaii-kysten. Det bliver nervepirrende – men også super sjovt, når forhåbentlig rigtig mange danskere – først og fremmest thyboer – skal være med til at bære mig og resten af det danske hold frem. Det bliver stort, og jeg har allerede sommerfugle i maven bare ved tanken, siger Casper Steinfath.

I Vorupør har man også svært ved at få armene ned.

– Vi er utrolig stolte af, at valget er faldet ud til vores fordel. COPENCOLD HAWAII er dén største vandsportsbegivenhed til dato i vores område. Det bliver en kæmpe opgave, men også en fantastisk oplevelse og erfaring for os. Vi glæder os til at være en del af det hold, der bringer VM i SUP til Europa for første gang nogensinde, siger en begejstret Søren Jensen fra Vorupør Erhvervsforening.

Valget er faldet på Vorupør, fordi chancerne for at få de rigtige forhold på vandet er gode. Samtidig er infrastrukturen god med flere parkeringspladser og større overnatningskapacitet.

Hos VM arrangørerne er man også meget tilfredse med valget af Vorupør.

– Vi og vore partnere har over en længere periode være i dialog med det internationale surfforbund, ISA, om det bedst egnede venue i Thy. Vi er ikke i tvivl om, at det er Vorupør, hvor vorupøringne vist stor vilje og imødekommenhed overfor den opgave, det er at gennemføre et VM. Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet, siger en glad Finn Jorsal, formand i Friends of Cold Hawaii.

FAKTA

VM i SUP afholdes fra d. 1/9 – 10/9. Ca. 300 atleter fra ca. 50 lande forventes at deltage. Casper Steinfath, 23 år, fra Klitmøller er verdensmester i SUP i 2013 og 2014 og 2016.

Stand Up Paddling foregår ved, at man står op på et stort surfboard og padler sig frem ved hjælp af en padle. Sporten favner bredt og kan dyrkes på alle niveauer både i bølger og på fladt vand såsom søer, åer og fjorde. De primære discipliner der konkurreres i er “SUP Racing” og “SUP Surfing”.

Stand Up Paddling er den hurtigst voksende vandsport i verden, og har i de sidste par år vundet markant frem også Danmark, hvor der er meget nem adgang til at komme på vandet, uanset hvor i landet man bor.

I august lykkedes det Friends of Cold Hawaii i samarbejde med Dansk Surf & Rafting Forbund, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og Copenhagen Watersports at vinde VM i StandUp Paddle Boarding foran Israel. Begivenheden sanktioneres af International Surfing Association og har aldrig tidligere været afholdt i Europa.

VM i SUP kårer verdensmesteren i langdistance ræs (long distance race), teknisk ræs (technical race), bølger (wave) og stafet (relay). I Danmark afvikles long distance race (20 km) i inderhavnen i København, mens technical race, wave og relay afvikles i Cold Hawaii. Derfor har arrangørerne valgt at kalde begivenheden for COPENCOLD HAWAII.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar