VM guld til Polar Bear i El Salvador!

Christian Andersen vinder VM guld til ISA Worlds i El Salvardor

 

Danmark har fået en ny verdensmester, da Christian Andersen aka Polar Bear vandt guld i technical race for juniorer til ISA Worlds i El Salvador.

Den officielle udmelding til VM i El Salvador kom små seks uger før start. De tre danske sup atleter Christian Andersen (Polar Bear), Casper Steinfath og debutanten Kristian Pilborg rejste derned for at repræsentere Danmark – trods den korte frist. Det blev til et VM der bød på stor dansk succes, men også udfordringer med feber og startdeltagelse.

 

Christian Andersen bliver junior verdensmester

Efter at have kvalificeret sig videre til finalen via de indledende runder, var Christian klar til finalestarten i technical race. Allerede fra begyndelsen af finaleracet lå Christian og Japanske Rai Taguchi og kæmpede om fronten. I slutningen af racet gravede Christian dybt og fangede en bølge der gav ham et forspring ned til Japaneren. Det gjorde, at han var den første til at løbe over målstregen med Dannebrog i hånden. Det var en stolt Christian Andersen der, efter mange års dedikation og benhård træning, endelig kunne indfri sit mangeårigt mål om at blive verdensmester.

 

Både Kristian og Casper stod ved vandkanten og tog imod, da Polar Bear hoppede ind på stranden.

”Vi følte os som vikingerne der skulle ud og erobre verden og med Polarbears 1. plads i junior racet, så har vi med garanti vist verden, at vi danskere kan være med helt fremme. Det var helt fantastisk at se ham opfylde hans drøm og stå med guld om halsen ved et VM”, siger Kristian.

Christian padlede sig derudover ind på en 9. plads i mændenes technical race efter at have vundet guld. Dagen før valgte han at sidde over i long distance for, at sparre kræfter til technical race.

 

Truppen stoked over Polar Bears guld

 

Casper rammes af feber

Casper måtte desværre melde sig febersyg allerede dagen efter ankomst til El Salvador. Det betød, at han desværre måtte melde fra til start ved favoritdisciplinen sprint. Her overtog Christian Andersen pladsen og padlede sig ind i semi-finalen. Kroppen var stadig stærkt medtaget da Casper padlede sit indledende heat i technical race, men udviste Viking power og blev nummer fire. I finalen dagen efter blev det til en 11. plads. Uheldigvis grundet feberen kom han ikke til at spille den hovedrolle han havde ønsket til VM.

 

Casper er dog klar igen til APP World Tour Finals i Paris d. 7-8. december, hvor han fører både sprint- og den samlede rangliste. Følg touren og Casper HER.

 

Casper deler bølge med Conner Baxter

 

Debutanten Kristian Pilborg er top motiveret for fremtiden

Det var første gang, at vi så Kristian til en international konkurrence, hvor han padlede sig ind på en 19. plads i et udfordrende long distance race. Trods for rodede bølger og intens varme uden mulighed for pauser er Kristian sulten efter mere.

 

Min motivation er helt i top. Nu fik jeg muligheden for at dyste mod de bedste i verden til et VM og mærke det høje niveau. Jeg er blevet en erfaring rigere og nu ved jeg, hvad der skal sigtes frem mod. Mit mål for 2020 er, at jeg vil blive bedre, hurtigere og deltage i flere større races rundt omkring i verden”, siger Kristian og fortsætter;

 

”Jeg har øje på Euro Touren og APP Touren til næste år som begge har det niveau jeg søger. Det kræver benhård træning og en struktureret hverdag når man også har et fuldtidsjob at passe, men det er en drøm jeg vil gå efter og måske kan det være der er nogen derude som vil støtte mig på vejen dertil”?

 

Kristian Pilborg under long distance

 

Resultater fra alle konkurrencer kan findes HER.

Vi glæder os til at følge sup landsholdet i den kommende sæson.

 

Tusind tak til @klitmoller_rigwear og @gallerichristofferegelund for det super fede landsholdstøj som også i 2020 klæder landsholdet på under mesterskaber og samlinger.

Klitmøller Rig Wear:

– Hjemmeside: www.krw1989.dk

– Facebook: Klitmøller Rig Wear

– Instagram: klitmoller_rigwear

 

Galleri Christoffer Egelund:

– Hjemmeside: www.christofferegelund.dk

– Facebook: Galleri Christoffer Egelund

– Instagram: @christofferegelund

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar