Verdensmesteren fra Thy slutter sæsonen i gigantiske bølger ud for San Francisco

Officiel pressemeddelelse

Casper Steinfath og Christian Andersen fra Klitmøller er med blandt verdens 32 bedste SUP-sufere i årets sidste World Cup-afdeling i Stillehavets enorme bølger

Vejrudsigten lover bølger på fem til syv meter, når 24-årige Casper Steinfath og bare 16-årige Christian Andersen – begge fra Klitmøller – fredag eftermiddag dansk tid er med i årets sidste World Cup-afdeling i Stand Up Paddling.

Her kæmper verdens 32 bedste SUP-atleter og wild cards om de sidste point til verdensranglisten, hvor den firedobbelte danske SUP-verdensmester, Casper Steinfath, i øjeblikket ligger nummer tre.

Casper Steinfath klar til hoj bolgegang i San Francisco – Photo @Peter Steinfath

– Det bliver den mest legendariske sæsonafslutning nogensinde. Bølgeudsigten ser helt vild ud. Denne World Cup går over i historiebøgerne, fordi vi har aldrig før haft så store bølger til et stævne. Jeg glæder mig helt vildt, siger en spændt og let nervøs Casper Steinfath.

Selve løbet begynder på den legendariske Ocean Beach, hvor surferne først skal kæmpe sig vej ud gennem Stillehavets monstrøse bølger. Dernæst går ruten gennem et oprørsk hav, hvor atleterne skal navigere i udfordrende understrømme, inden de efter 12 km krydser mållinjen under de ikoniske Golden Gate Bridge.

– Normalt er jeg ikke fan af lange distancer, men dette løb er meget anderledes, end alt hvad vi er vant til. Bare at kæmpe sig vej gennem de fem-syv meter store bølger og komme sikkert i mål bliver en sejr i sig selv. Det er Moder Natur vi er oppe imod, og hun er klar til en rigtig vild dans, fortæller Casper Steinfath, som i september sikrede karrierens fjerde VM-guldmedalje på hjemmebane i Danmark under Copencold Hawaii i 200 meter sprint foran Operaen i København.

Steinfath og Andersen klar til kamp! – Photo @Peter Steinfath

Med på startlinien fredag er også 16-årige danske Christian Andersen. Gennem et wild card får Christian Andersen eller Polarbear, som han hedder i SUP-kredse, muligheden for at stille til start mod verdenseliten og prøve kræfter mod sportens største navne.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar