Verdens bedste surfere vender tilbage til København

Hovedstaden lægger i 2024 vand til VM i SUP, når de bedste atleter skal dyste helt inde i havnen og ved Amager Strandpark.  I 2017, dystede de også om VM-titlerne i Københavns Havn og nu vender de tilbage til hovedstaden efter at VM’et de seneste år har været afviklet i Kina, El Salvador og Puerto Rico.

Kombinationen af rent blåt vand i Københavns kanaler og ved Amager Strandpark samt en arena i hjertet af en hovedstad med et stort fokus på grøn omstilling  og folkelig aktivering har været medvirkende til, at det internationale surf forbund, International Surfing Association (ISA), netop har tildelt VM i SUP til København for anden gang.

Efter den imponerede succes sidste år i Puerto Rico er vi stolte af at kunne bringe SUP VM til to nationer med stærke traditioner indenfor stand up paddle. Med denne tildeling vil ISA markere sportens globale udvikling også på et olympisk niveau. Sammen med vores partnere i Frankrig og Danmark vil vi helt sikkert se nye rekorder både i sporten og i deltagelsen i mesterskabet i 2023 og 2024, siger præsidenten for ISA, Fernando Aguerre.

I 2017 var 42 nationer samlet i København til VM. Foto: ISA

Det er Surf & SUP Danmark, der sammen med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark, har fået tildelt mesterskabet fra ISA i 2024.

Det er min ambition, at vi hvert år kan byde københavnerne på sports- og kulturbegivenheder, der samler os. Derfor er det rigtig glædeligt, vi igen får nogle af verdens bedste surfere til VM i København. Det er både en anledning til at vise vores fantastiske havn og rene badevand frem for verden, og så er det en mulighed for alle københavnere, der er vilde med vandsporten. Både som tilskuer – og som deltager i festivalen. Det er alfa og omega, at de store events giver positive oplevelser til københavnerne, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Udover selve VM’et er der lagt op til en folkelig og festlig ramme i byen, hvor der sideløbende er en ambition om at afvikle et af verdens største SUP breddeevents, Copenhagen SUP Crossing. Det hele bliver pakket ind i det arrangørerne kalder ”Copenhagen City Paddle Festival”, som vil byde på en masse aktiviteter for alle aldre. Det vil desuden være gratis at se atleterne konkurrere i Københavns Havn.

Foto: ISA

Vi arbejder på, at dette VM får deltagelse af mindst 60 nationer og at vi dermed kan vise København frem til rigtig mange afkroge af hele verden. Billederne fra 2017 med verdens bedste SUP atleter foran Operahuset står stadig skarpt i erindringen om et fantastisk VM – for sporten og for Danmark. Vi glæder os til i samarbejde med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark at lægge endnu flere breddeaktiveringslag til eventen og i endnu højere grad fokusere på en bæredygtig afvikling, siger Jakob Færch, formand i Surf & SUP Danmark.

I 2017 vandt danske Casper Steinfath VM guld i SUP Sprint. Foto: ISA

Verdensmesterskabet afvikles fra d. fra 16. – 22. september 2024 med en forventet event venue på Søren Kirkegaards Plads centralt i havnen og Amager Strandpark. Det er disciplinerne SUP sprint, SUP langdistance og SUP Technical Race der skal afvikles ved dette VM samt et prone langdistance, prone technical race og holdkonkurrencen.

Vi er rigtig glade for i samarbejde med Surf & SUP Danmark, Københavns Kommune og Sport Event Denmark at tiltrække VM i SUP til Danmarks hovedstad. Events er en vigtig del af storbyturismen, og VM i SUP, der finder sted om efteråret og både afvikles inde i byen og ude på Amager Strand, er et godt eksempel på, hvordan events både kan bidrage til at tiltrække besøgende uden for højsæsonen og skabe liv i en bredere geografi, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Det forventes at + 60 nationer og +350 atleter vil tage del i VM’et. Samtidig forventes der op imod 1.000 deltagere til Copenhagen SUP Crossing.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar