Udvikling af Surf Touren 2023

Hos Surf & SUP Danmark ønsker vi at udvikle surfsporten i Danmark og være med til at sikre, at landets surfere indenfor shortboard og longboard har de bedste forudsætninger for at konkurrere og udvikle sig.

Shortboard spiller super godt, så det fortsætter i det format i kender. Men tilmeldingerne til longboard har haltet og feedbacken har været, at vi ikke prioriterer longboard nok. Derfor vil vi i 2023 sætte endnu mere fokus på longboard! Fange longboard viben, finde de perfekte bølger, have de rette dommere og skabe et helt igennem hyggeligt event med sol i ansigtet og vind i håret. 

Med det nye longboard format vil vi til vores konkurrencer særligt have fokus på:

  • Longboard bølger
  • Dommere med kendskab til longboard
  • Longboard viben og kulturen

Surf Touren 2023 bliver derfor delt op i en Shortboard Open Tour, et Longboard Open stop og et fælles DM for både shortboard og longboard. Der kommer derfor til at være 3 shortboard stops og 2 longboard stops fordelt over 4 weekender. 

Vi fastholder selvfølgelig vores to Junior Surf Tour stops! Det fortsætter i det format i kender.

Point system

Der samles point på tværs af alle konkurrencerne i løbet af året, ligesom i 2022. 

Open vinderne for shortboard bliver kåret til det 2. Shortboard Open stop i Hvide Sande, mens Longboard Open bliver kåret i Klitmøller i juni på baggrund af det ene stop. 

Danmarksmesterskabet kåres på baggrund af den samlede stilling efter Open og DM stoppet – du skal derfor deltage i alle afviklede stops, hvis du skal øge dine chancer for at blive Danmarksmester indenfor enten shortboard eller longboard. DM afgøres således på samme måde i 2023, som det gjorde i 2022. 

Billederne herunder illustrerer, at alle points fra alle events har betydning for den samlede stilling. 

Baggrund

Vi håber, at det nye format kan samle mange flere longboardere, end vi har set de seneste år, så vi kan få en reel konkurrence med mange dygtige udøvere. Vi ved, at der er en masse dygtige longboardere i DK og vi vil gøre hvad vi kan, for at udvikle et fedt og tiltrækkende koncept!

Vi kan se, da vi pillede Junior kategorien ud i 2021 og startede en særskilt Junior Surf Tour, ramte vi hovedet på sømmet ift. at prioritere de unge surfere! Vi har nu bygget en solid, professionel og social Junior Surf Tour op. 

Det er præcis det samme vi nu gør med longboard og shortboard. Vi tror på, at hvis vi virkelig skal prioritere longboard, skal det have den respekt og fokus, det fortjener! Det er forskellige bølger, dommer kriterier og miljøer, der er afgørende i de to discipliner, og det fortjener fuldt fokus. Derfor vil vi i 2023 teste et nyt koncept, hvor både longboard og shortboard får sin egen konkurrence, med alt det vi ved fra miljøet er vigtigt. 

Vi kan samtidig se i vores evaluering, at det at samle alle danske surfere på tværs af discipliner, kan noget helt særligt til et DM. Derfor vil vi igen i år lave et samlet DM for både shortboard og longboard i oktober.  

Der ligger rigtig mange tanker og overvejelser bag denne beslutning, som bl.a. er besluttet på baggrund af den evaluering, vi sendte ud til surferne efter sidste sæson. Det er en fælles beslutning foretaget af dommergruppen, bestyrelsen og forbundets sekretariat. 

Data – Surfere på hele Surf Touren 2022 (3 stops): 

  • Shortboard: 80
  • Longboard: 31

Vi håber at se en masse stoked danske og udenlandske surfere på Surf Touren 2023 – og forhåbentlig nå et deltagerantal som før corona!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar