Surfing på OL-programmet i Tokyo 2020!

IOCs beslutning om optagelse af surfing på OL-programmet i Tokyo 2020 er et kæmpe historisk øjeblik for surf sporten.

Her til aften dansk tid besluttede en enstemmigt forsamling af IOC medlemmer under det 129th IOC “session meeting” i Rio, at surfing sammen med skateboarding, karate, baseball og klatring skal være en del af OL programmet i Tokyo 2020.

Ifølge pressemeddelelsen fra IOC skal de nye idrætter være med til at bringe sporten tættere på de unge udøvere, afspejle en stigende urbanisering og skabe mere fokus på innovation og sport.

Det er dermed i dag et kæmpe historisk øjeblik for surf sporten, som med garanti vil sætte sine spor på internationalt plan, men i særdeleshed også på nationalt plan i mange lande verden over.

ISA President, Fernando Aguerre, sagde efter beslutningen:

“After decades of hard work and dedication we are absolutely thrilled that Surfing will officially join the Olympic Sports Program at Tokyo 2020. Our Olympic dream has now become a reality and on behalf of the entire Surfing family I would like to express our sincere thanks to the IOC and Tokyo 2020 for their pioneering vision in making this historic decision possible”

Skærmbillede 2016-08-05 kl. 12.30.28

Et snapshot fra præsentationsvideoen af Tokyo2020

Stor indflydelse på udviklingen af sporten i Danmark

For Dansk Surf & Rafting Forbund kommer beslutningen til at få enorm stor betydning for den fremadrettede udvikling af sporten i Danmark. Som tidligere nævnt i en anden artikel her på surfsup.dk betyder optagelsen af surfing på OL-programmet, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) jf. § 1 stk. 4 i DIFs Lovregulativ 1: Medlemskab af DIF og medlemsorganisationerne skal optage DSRF som specialforbund. Jakob Færch, formand i DSRF, fortæller:

“Det er klart at vi vil tage dialogen med DIF om DSRFs optagelse i forbindelse med at surfing er blevet optaget på OL programmet. OL er et mere håndgribeligt argument for, at sporten skal have støtte. Det gælder både i Danmark og i andre lande, hvor sporten ikke har været prioriteret af de olympiske komitéer eller i Danmarks tilfælde DIF. De fleste kommuner støtter i dag ikke via deres elitepuljer sportsgrene, der ikke er på OL-programmet eller medlem af DIF, men det kan dagens beslutning fra IOC være med til at ændre”.

De fem ny discipliner på programmet vil betyde, at der kommer yderligere 18 events og 474 atleter til OL i Tokyo. IOC’s godkendelse af de fem nye discipliner gælder indtil videre kun i Tokyo 2020, og det er derfor endnu ikke afgjort, om surfing får lov til at være på OL programmet i 2024. Dog siges det at Los Angeles (USA) har tænkt sig at byde på OL 2024 og kommer OL 2024 til at foregå i LA peger det i retningen af at surfing skal blive på OL programmet, eftersom at værtsnationen også har indflydelse på OL-programmet.

STORT tillykke til ISA for at have skubbet sporten hele vejen til OL – and then let the training begin for Tokyo 2020!

Se hele IOC sessionen hvor surfing vælges på OL programmet her. Vælg session 7.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar