Øget elitesatsning i dansk SUP

Danmarks Idræts Forbund, DIF, bevilger DKK 300.000 til et “High performance projekt” for de danske SUP atleter. Finansieringen sker på baggrund af en ansøgning fra Surf & SUP Danmark, der sigter mod at Danmark skal være førende SUP nation i verden og i den forbindelse sætte en ny standard for træning af verdensklasse SUP atleter.

I forvejen er de danske atleter at finde blandt verdens bedste, hvor specielt Casper Steinfath, Caroline Küntzel og Christian Andersen har markeret sig blandt den absolutte verdenselite i en årrække. 

“Det er vigtigt, at forbundet støtter op om de danske atleter og er med til at rykke ved udviklingen af sporten i fællesskab. Specielt træning og individualiseret træning er et område, som vi tror på, at vi kan rykke endnu mere på for den enkelte atlet”.

Jesper Carlson, Sportschef i Surf & SUP Danmark har tidligere stået i spidsen ved 2 x Vinter OL som landstræner i speed skating, og har erfaring som træner på absolut højeste niveau. “Vi kommer til at indføre tiltag, som vi kender fra andre sportgrene på højeste eliteplan, herunder højdetræningslejre, løbende fysiologiske test, dataindsamling af træning- og restitution mm. Vi håber, at dette projekt bliver startskuddet til at få skabt yderligere grundlag for at tage SUP sporten, og de danske SUP atleter op på et endnu højere niveau”. – Jesper Carlson.

SUP racing er i spil til at komme med som ny OL disciplin i LA 2028, og i den sammenhæng er det vigtigt at forbundet er på forkant med udviklingen med en langsigtet elitestrategi.

For verdensklasseatlet Christian Andersen betyder bevillingen, at det åbner op for flere muligheder for at udvikle hans potentiale. “Der er mange træningsindsatser, jeg som atlet ved jeg kan forbedre, men indtil nu ikke har haft muligheden for. Jeg glæder mig til at, se om vi kan finde ny veje for mig at forbedre mig på og jeg ser meget frem til de tiltag, der nu er mulige”.

Bevillingen løber frem til oktober 2024, hvor målet er at samle al viden i en rapport, der forhåbentligt skal skabe grundlaget for arbejdet mod OL i 2028.