Surf landsholdet afsted til VM i El Salvador

Om få dage rejser det danske surf landshold til VM i El Salvador – og i år er surf atleterne yderligere forberedt med coronapas, mundbind og en hulens masse retningslinjer at holde styr på!

Årets VM er sidste chance for, at kvalificere sig til OL i Tokyo, hvorfor ca. 50 surfnationer forventes at deltage til eventen. Derfor har værtslandet El Salvador skruet max op for sikkerheden med atletbobler, test test test og et IKEA katalog tykt dokument med retningslinjer, men samtidig også privatchauffør!

De sidste forberedelser

Landsholdet har i weekenden netop overstået de sidste forberedelser mod VM med en landsholdscamp i Klitmøller med fokus på priority rules, mentalt fokus, team spirit samt fysisk træning. Derudover havde holdet besøg af Mads Berg, studerende i humanfysiologi som igennem et forskningsstudie vil undersøge effekten af styrketræning på surfernes surfpræstationer.

Nu venter 1 uges træningscamp i El Salvador før VM officielt skydes igang d. 29. maj. Landstrænerteamet Mor & Vahine har ikke mulighed for at deltage til VM, men tidligere landstræner Paulo Rodrigues afholder både træningscamp og coacher efterfølgende surferne under VM.

Så det danske hold er i trygge hænder.

Mød surferne udtaget til VM

Landsholdstruppen består i 2021 af 13 surfere fordelt på 9 shortboards og 4 longboards. Heriblandt er der udtaget 3 kvinder og 3 mænd til at repræsentere Danmark til dette års World Surfing Games 2021 i El Salvador ud fra bestemte udvægelseskriterier

Tryk på billedet for at læse mere om de enkelte landsholdsprofiler.

Landstrænerteamet er begejstret for årets udtagelser til VM der er en blanding af surfere der tidligere har været til VM samt et par debutanter; “vi kan mærke, at selvom surferne konkurrerer individuelt så står de sammen som et hold til dette VM. Samtidig er det en rigtig god mulighed for de nye på holdet, at lære af de rutinerede atleter der har surfet under det pres man mærker under et VM. Vi ser tydeligt, at de er fokuserede og klar til at performe deres bedste”.

Indtil videre har 28 ud af 40 mulige atleter kvalificeret sig til OL, hvor surfing for første gang i historien er på programmet. Dette VM er altså absolut sidste chance for, at kvalificere sig til Tokyo ved at napse én af de resterende 12 pladser. Det bliver en hård kamp for alle, men uden tvivl virkelig spændende.

Filmen her forklarer kort, hvordan OL kvalifikationen for surf atleter foregår

Vi glæder os til at følge hele holdet og skal nok informere omkring heattider m.m., når vi nærmer os så alle herhjemme har mulighed for at se og heppe på holdet! World Surfing Games El Salvador surfes d. 29. maj – 6. juni 2021.

God rejse!

no waves, but all pumped up – training with @Giliute.fitness