Surf landsholdet klar til World Surfing Games 2021

Det danske surf landshold er klar til VM

Lørdag d. 29. maj kl. 18.00 dansk tid skydes VM i surfing i gang og det er med dannebrog blafrende på den solrige kyst i El Salvador, hvor 6 danske surfere står klar til at repræsentere Danmark til World Surfing Games 2021 d. 29. maj – 6. juni.

Det danske surf landshold har fintunet formen den seneste uges tid i en intensiv træningscamp sammen med portugisiske surf coach Paulo Rodrigues. De to konkurrencespots El Sunzal & La Bocana er blevet surfet under forskellige forhold og danskerne skal snart til, at surfe mod de allerstørste surfnationer i verden.

Det danske hold er sammensat af 3 mandlige og 3 kvindelige surfere.

Ranglister - MotionDANMARK - MotionDANMARKMille Kristensen, Anne Sofie Borregaard & Katinka Sørensen

Ranglister - MotionDANMARK - MotionDANMARK Oliver Harthopp, Christoffer Holler & Lucas Bay.


Se International Surfing Associations præsentation af det danske hold her
Kamp om OL pladser

Nogle af verdens bedste surfere deltager hvert år til World Surfing Games og i år er der større konkurrence om podiepladserne end nogensinde før. Der kæmpes nemlig ikke kun om VM titler i år, da eventen samtidig er allersidste chance for, at kvalificere sig til OL i surfing i Tokyo. 12 pladser skal fyldes ud og det har sat absolut rekord for deltagelsen med 256 surfere fra 52 nationer.

<br class="avia-permanent-lb" />Her forklares kort, hvordan OL kvalifikationen for surf atleter foregår internationalt.

Alle danske atleter er testet negative og befinder sig nu i en VM bobbel under hele konkurrencen. Udover at have fokus på deres surf performance skal holdet navigere i stramme retningslinjer og krav der ligger til grund for gennemførelsen af World Surfing Games. Men gejsten på holdet er høj og surferne er top motiveret for at yde deres bedste.

 

International Surfing Association har en tradition med, at hver nation har 0.5 L sand med fra egen lokal strand, hvor nationerne skiftes til at hælde sandet ned i en stor gennemsigtig kasse. Det er for at repræsentere det stærke surf fællesskabet på tværs af landegrænser. Danmark har sand med fra Klitmøller og det er Mille Kristensen der går på podiet til åbningsceremonien og holder traditionen i live. Christoffer Holler er flagbærer under åbningsparaden.


Følg med live

World Surfing Games 2021 i El Salvador kan streames via DSRFs eller ISAs Facebook og web. Hold generelt øje med både DSRFs og ISAs platforme, da alle opdateringer løbende præsenteres der @dsrfstoked  @isasurfing. Følg alle surfernes instagram kontoer som man finder ved, at trykke sig ind på deres profiler ovenover.

Åbningsceremonien sker lørdag aften kl. 18.00 dansk tid.

Første runde surfes mellem kl. 22.00 – 02.00 dansk tid. Se oversigten for heatdraws her

Mændene surfer La Bocana 

Christofer Holler – heat 14

Oliver Hartkopp – heat 20

Lucas Bay – heat 22

Kvinderne surfer El Sunzal

Anne Sofie Andersen – heat 11

Mille Kristensen – heat 22

Katinka Sørensen – heat 23

 

KOM SÅ DANMARK!

Vi glæder os! Nu går det løs!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar