Succes med Fjord X-ing på Danish SUP Tour

Et rekordstort antal deltagere havde sat hinanden i stævne til den traditionsrige årlige krydsning af Ringkøbing Fjord, som en del af DSRF Danish SUP Tour.

I år var deltagere fra både Tyskland og Sverige draget mod Fjorden og Hvide Sande for at se hvor langt vintertræningen rakte. Herligt mildt forårsvejr gjorde sit til, at stemningen allerede forud for løbet var høj blandt de mange deltagere. Rekorddeltagelsen på 69 tilmeldte deltagere gjorde, at det var muligt at dyste i flere nye aldersgrupper som Grandmasters (50+) og womens Masters (40+).

Vind var der desværre ikke ret meget af, så det blev et fladtvandsrace med højt tempo. Førergruppen bestående af flere gange verdensmester, Casper Steinfath, det store talent Christian Andersen og landstræner Niels Lønborg, fik hurtigt etableret et ret stort hul til de øvrige deltagere. Selvom de tre lå længe og førte sammen endte det endnu en gang med en sejr til Casper Steinfath, der efter sejren udtalte:

“Det var MEGA fedt at se det danske SUP community samlet i weekenden! Det har været en lang vinter, så det var specielt rart at se både en masse kendte og nye venlige ansigter til Fjord X-ing. Personligt var jeg glad for at starte sæsonen med en sejr, men jeg var endnu mere glad for at stå på startlinien sammen med næsten 70 andre energiske SUP Vikinger. Jeg tror det bliver en fantastisk sommer på vandet”

På kvinde siden var det ikke mindre tæt. Det var en spændende duel mellem de Skandinaviske “ærkerivaler” Maya Persson (Sverige) og Nicoline Elisavetha Rasmussen, der på intet tidspunkt var ret langt fra hinanden. Ved målstregen var det dog Maya der løb med sejren og hun var forståeligt nok glad:

“Det är alltid så himla roligt att åka till Danmark och tävla i deras serie eftersom de är väldigt välorganiserade och drar mycket folk! Dessutom vill jag ju personligen alltid tävla i Danmark för att min absoluta favoritrival Nicoline är dansk! Vi har haft en väldigt lik utvecklingskurva och det brukar vara dagens väder-förhållande som avgör vem som vinner. Nicoline är otroligt stark i vind och vågor och det är så utvecklande att möta ett så starkt motstånd. Mellan oss är det alltid stenhård konkurrens på vattnet men vi är väldigt goe vänner på land”

Fjord X-ing var igen i år et helt andet race end de andre år og vi glæder os allerede til næste stop på den danske SUP tour, den 13.maj i Hornbæk.

Find flere billeder fra eventen her: https://www.flickr.com/photos/surfraft/albums/72157665858822297

En stor tak til vore samarbejdspartnere uden hvilke vi ikke ville have kunnet gennemføre eventet:

Ringkøbing-Skjern Kommune
Westwind Syd
Westwind Bork
Fotograf Phillip Jacob

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar