Safety & Rescue kursus med DSRF!

Af Jens Teglers (kursusleder)

Kurset bestod af et aftenmodul på 3 timer og en 7 timers træningsdag i Sverige. Deltagerne var en blanding af helt uerfarne white water padlere og folk med tidligere erfaring.

Teoriaftenen foregik i Rafting Club Copenhagens klubhus. Her var først et teorimodul med white water kendskab og sikkerhedsprocedurer samt lidt knobbinding. Derefter gik vi ud på græsset og arbejdede med praktiske redningsøvelser med reb. Her var det let at få et overblik over rebteknikkerne uden påvirkning af det strømmende vand og larmen fra fossen, og det gav gode forkundskaber før der skulle trænes under mere realistiske forhold i Sverige.

I Sverige gennemgik og fordelte vi udstyr hvorefter vi gik i gang med forskellige teknikker til svømning i white water og talte om risikomomenter ved at opholde sig og bevæge sig i white water miljøet. Efterfølgende gik vi i gang med forskellige redningsøvelser bla. med kasteline, live bait og vadningsteknikker. Under træningen af de mere avancerede redningstyper som ved f.eks. footentrapments og strainers, gik det op for de fleste, at det er situationer man helst skal undgå at havne i, f.eks. ved at følge principperne om sikker færdsel i white water.

Kurset sluttede med svenske kødboller på det lokale gadekøkken inden hjemturen til Danmark. Nedenfor ses lidt billeder fra kurset.

Kursusbeksrivelse:

Kurset henvender sig primært til folk der gerne vil have en introduktion til sikkerhed og redningsteknikker på fos i forbindelse med WW padling. Kurset er relevant for f.eks. raftere, kanopadlere, foskajakpadlere, SUP’er, riverboardere m.m.

Kurset foregår på grad 1 og 2 fos og du skal regne med at størstedelen af kurset foregår i vandet.

Kurset er praktisk orienteret og  indeholder hovedemner som basis white water kendskab, sikkerhedsprocedurer og personredninger.
Der arbejdes med redning og frigørelse primært af personer men også basis kendskab til frigørelse af fastklemte fartøjer. Desuden træner vi teknikker til at færdes sikkert i ww miljø.
Vi træner praktisk brug af udstyr til forskellige scenarier. F.eks, kasteliner, reb, simple taljesystemer, redning med brystsele (live bait), foot entrapments, strainers m.m.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar