Projekt FRI PÅ VANDET afsluttet efter stor succes

Siden marts 2020 har vi været på en vildt spændende rejse med projekt FRI PÅ VANDET. Projektet har skabt nogle gode sociale, trygge og udviklende rammer for voksne, der lever med stress, angst og depression.

Projektet var støttet af Friluftsrådet og udløb i september 2022.

Undervejs i projektet har vi skabt fællesskaber, fornyet tro på egne evner og unikke relationer for knap 200 personer. Det har været enormt meningsfuldt at høre de personlige beretninger fra vores deltagere og se dem på vandet. Det er især takket være vores fantastiske klubber og den kæmpe indsats, de har lagt i projektet, at vi kan se tilbage på de gode resultater,

Fortæller Sofie Hammelsvangsvang, Projektleder, FRI PÅ VANDET.

Tusind tak til Surf & SUP Silkeborg, Aarhus Viking SUP, Nordjysk Windsurfing Klub, North Shore Surf Løkken, Ringkøbing Surfklub, Surfgården Klitmøller, Waikiki Odense, WeMove Roskilde, Hornbæk Surfklub og Copenhagen Watersports.

Sofie og forbundet har et håb om at inspirere andre til lignende projekter;

Vi håber selvfølgelig, at vi engang i fremtiden kan lave lignende projekter og hjælpe andre foreninger igang med deres egne projekter. Vandet, det blå miljø, surf og SUP gør noget særligt for os, den følelse kender vi alle – og derfor er det også et helt unikt redskab for personer, der lever med en psykisk sårbarhed. Vi har samlet alle vores erfaringer i videnshæftet på hjemmesiden, hvor du kan læse meget mere om teorien bag, erfaringerne og en guide til, hvordan i som forening kan lave et lignende projekt.

Videnshæftet findes her.

Vi har desuden samlet de mest centrale pointer fra projektet på vores hjemmeside.

Sammen med forsker Niels Feddersen fra Norges Tekniske og Naturvidenskabelig Universitet og hans forskningsgruppe bestående af 6 øvrige forskere fra danske universiteter, har vi indsamlet en vigtig evidens for hvorfor surf og SUP gør en forskel for trivsel, sociale relationer og mestringsevnen. Hør det hele kort fortalt i vores inspirerende video:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar