Ny landstræner og international surfcoach tilknyttet den danske surfelite

Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) tilknytter pr. 1 juni 2018 Christen Søndergaard og Paulo Rodrigues, som henholdsvis landstræner og National Surf Coach.

Foto: Christen Søndergaard & Paulo Rodrigues

Som en del af forbundets strategiaftale med Danmarks Idrætsforbund (DIF) forstærkes og professionaliseres opsætningen omkring det danske surflandshold. Tilknytningen af Christen Søndergaard og Paulo Rodrigues underspringer af den igangværende etablering af forbundets talent- og elitestrategi, og er en vigtig del af en række nye tiltag, som skal udvikle talenter og eliten i dansk surfing.

Christen og Paulo kommer til at indgå i et tæt samarbejde, og skal sammen med DSRF’s eliteansvarlige, Martin Bro, stå for udviklingen og udtagelsen af det danske landshold. De kommer til at få forskellige arbejdsområder omkring landsholdet, men vil i høj grad skulle arbejde sammen for at skabe de bedste rammer og muligheder for surferne.

Martin Bro er begejstret for sammensætningen af det nye trænerteam:

“Vi har haft høje ambitioner om at sammensætte et team, som både har lokalt impact i surfmiljøet – i særdeleshed  på vestkysten – og tilmed international erfaring og kompetencer inden for surfcoaching og konkurrencedeltagelse. Det har vi fået i Christen og Paulo! Vi er glade for at kunne tilbyde surferne en landtræner, som har sin daglige gang i miljøet, og som surferne nemt kan henvende sig til og sparre med. Derudover at få tilknyttet en international ressource i Paulo, som i mange år har arbejdet konkret med surferes færdigheder og udvikling i sporten.”

Også Jakob Færch, formand i DSRF, ser tilknytningen af trænerteamet, som en stor gevinst for dansk surfing:

“Tilknytningen af Christen og Paulo er et stort skridt for dansk elitesurfing. At kunne tilføje to så stærke kapaciteter er en stor blåstempling af både surfernes og forbundets image og ambitioner, og vi glæder os rigtig meget til følge den rejse, som landsholdet nu bevæger sig ud på. Begge besidder en lang række kompetencer, som kan udvikle landsholdet resultatmæssigt, men også som hold. Som forbund er det vigtigt, at vi har fingeren på pulsen både lokalt og internationalt, og vi håber, at det nye landstrænerteam kan være med til at gøre os endnu skarpere og styrke vores muligheder i fremtiden.”

Hvem er Christen og Paulo? 

Christen Søndergaard er 31 år, og er netop flyttet fra København til Nr. Vorupør. Han har de seneste 10 år haft surfing som sin store passion, og har kørt de mange kilometer fra øst mod vest for at få stillet sin surfertrang. Christen har tidligere arbejdet som team manager for Burn Energy’s ekstremesportshold, som blandt andet talte olympiske medaljevindere i snowboard og internationale stjerner inden for skateboard og ski. Han har sidenhen startet flere virksomheder inden for reklame og marketing, og har derigennem stor viden inden for kommercielle samarbejder. Christen kommer til at fungere som landstræner og får ansvaret for at udvikle et stærkt og harmonisk landshold, og stå for al koordination omkring landsholdet. Dertil bliver han surfernes primære kontaktperson i dagligdagen.

Christen glæder sig til at blive ansvarlig for landsholdet og skabe et stærkt fællesskab:

“At kunne være med til at skabe et stærkt ståsted for dansk surfings elite er et utroligt spændende projekt for mig personligt, og et jeg går ind til med meget stor respekt for alle dem, der har lagt grundstene, og alle de ildsjæle der har været med til at føre surfing i Danmark frem til det sted, vi er idag. Jeg håber de allesammen vil bakke op om landsholdet og hjælpe os fremad – vi kommer ingen vegne uden at have rødderne i dansk surfing med på vores side. Min målsætning er at skabe et stærkt landshold, der udmærker sig både på det resultatmæssige plan, men også et hold som giver atleterne og sporten herhjemme noget at være stolte af og en base hvorfra de største talenter kan udvikle deres karriere og evner”

Paulo Rodrigues er portugisisk surfcoach, som i mange år har været en fast del af international surfing. Han har tidligere været tilknyttet det norske og portugisiske landshold, og arbejder nu som coach hos Lapoint i Portugal, hvor han bl.a. coacher vores egne Oliver Hartkopp og Emilie Uttrup. Paulo har specialiseret sig i surfcoaching af  skandinaviske surfere og har stor viden omkring udvikling af surfkompetencer under skandinaviske vejrforhold. Paulo er bosat i Portugal, men kommer til Danmark minimum 4 gange årligt for at coache på de kommende eliteweekender og kommer tilmed til at arbejde med nogle af surferne over Skype.

Paulo ser frem til at arbejde med de danske surfere:

“I’m delighted to be part of the team that’s been put together to give the Danish surf team a push for new and better future. I hope that I can contribute, together with the rest of the team, to the rise, projection, and visibility, of the Danish surf team. My objectives are clear; to be part of a dynamic team that helps Denmark become one of the rising surf nations, and as a known surf destination. Always with the best interest of the surf team in mind, Ill put all my knowledge, experience, and efforts in a sustainable, and consistent progression of the surf team. Hoping that it will inspire the young generations to the sport of surfing”

Foto: Paulo Rodrigues

Både Christen og Paulo vil deltage på den første eliteweekend, som finder sted i Klitmøller den 7-8 juli. Ta’ rigtig godt imod dem!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar