Niels Lønborg skal være SUP landsholdstræner i DSRF

Igennem de sidste 3 år har DSRF udviklet en rigtig god konkurrencestruktur inden for SUP racing med mange events fordelt over hele sæsonen. Det giver muligheder for at både bredden men også eliten, og de unge talenter kan få en masse konkurrence erfaring. Flere medlemsklubber arbejder også struktureret med sup surfing og sup racing som konkurrence sport.

Derfor har det også længe været højt på ønskelisten i DSRF, at få tilknyttet en decideret SUP landholdstræner, som fremadrettet vil kunne varetage udviklingen af de bedste SUP atleter i Danmark. Tidligere har udtagelse og koordinering mellem atleter været foretaget af DSRFs bestyrelse, men i takt med DSRFs kraftige udvikling har der ikke været tilstrækkeligt overskud af frivillige kræfter i bestyrelsen til, at arbejde struktureret og seriøst med udviklingen af atleterne.

Niels Lønborg har nu tilbudt DSRF sine kompetencer og frivillighed, for at stå i spidsen for det danske SUP landshold. DSRF har fortsat ikke mulighed for at støtte landsholdsatleterne økonomisk direkte, men med Niels Lønborg i spidsen bliver der nu en fast ankermand til at varetage udtagelse, koordinering og planlægning af forskellige tiltag for SUP landsholdsatleterne.

“Jeg ser virkelig frem til at arbejde endnu tættere sammen med Danmarks bedste SUP atleter i fremtiden. Jeg er sikker på at vi får en super stærk elite trup og dermed et super stærkt landshold til de mange spændende udfordringer der venter” siger Niels Lønborg

Niels Lønborg på SUP

Niels Lønborg på SUP

Niels Lønborg er selv dygtig SUP udøver og har været en del af miljøet i Danmark igennem mange år. Han har rødder i windsurf sporten men begyndte for godt 7 år siden at dyrke SUP. Siden hen har han været meget nysgerrig på at forbedre sine egne kompetencer og han har deltaget i mange nationale såvel som internationale SUP events. Niels arbejder til dagligt som praktiserende læge i Odense.

Vi har i DSRF selvfølgelig taget imod Niels’ hjælp med kyshånd og glæder os over hans drive for at være med til at udvikle sporten.

”Med Niels i rollen som koordinator, motivator og ansvarlig for træningssamlinger og lignende initiativer er jeg sikker på, at vi over de kommende år kan løfte dansk konkurrence stand up paddle til et helt nyt niveau. Casper Steinfath har for alvor vist at han er en international top atlet, der samtidig fungerer som rollemodel og sparringspartner for udvikling af hele det danske konkurrencemiljø. Vi har med andre ord nogle rigtige gode forudsætninger for at udvikle den danske talentmasse. Samtidig får vi i 2017 Verdensmesterskaberne på hjemmebane som dels vil vil være en stor motivation for de danske udøvere og dels skabe endnu mere interesse for sup som konkurrencesport” siger Jakob Færch, formand i DSRF.

Udtagelseskriterierne for SUP landsholdet kan du finde i detaljer her, men i hovedtræk gælder det at:

  1. Atleterne kvalificere sig via DM SUP Race (2 events) og DM SUP Surf til at indgå i en bruttotrup. De 4 bedste herre og de 4 bedste kvinder bliver automatisk tilbudt en plads i bruttotruppen. Dertil har landsholdstræneren mulighed for at give andre udvalgte atleter et wildcard til bruttotruppen på baggrund af den enkelte atlets niveau, konkurrenceresultater (nationalt såvel som internationalt), personlighed m.v.
  2. Tre måneder før et internationalt event (fx EM eller VM, dog afhængigt af den geografiske placering af eventen) vil landsholdstræneren udtage de atleter som skal repræsentere Danmark. Udtagelsen sker med udgangspunkt i ovennævnte kriterier.
  3. Såfremt det er muligt vil det blive forsøgt at afvikle DM SUP Race og DM SUP Surf ca. 4-5 måneder før en international begivenhed for derved, at kunne bruge resultaterne målretttet i arbejdet og udtagelsen frem mod større konkurrencer.

Vi glæder os til samarbejdet med Niels Lønborg.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar