Hele 12 forskellige Danmarksmestre i SUP blev hædret i weekenden

Lørdag og søndag blev der afviklet DM i SUP Sprint, SUP Langdistance og SUP Technical Race i Aalborg under DM-ugen. På tværs af discipliner, køn og aldersgrupper fik vi kåret intet mindre end 12 forskellige Danmarksmestre.

Med stor spænding fik vi lørdag formiddag skudt DM SUP Sprint i gang. Der skulle afvikles i alt 23 heats i alderskategorierne senior mænd og kvinder, master mænd (+40), master kvinder (+40), grandmaster mænd (+50) og junior u16 piger. Finalerne blev vist direkte på DR TV med Andreas Kraul og Casper Steinfath som speakere.

I senior kategorierne var det de unge atleter, Asger Wohlert Smidt og Anna Katrine Bergmann som trak fra og vandt guld på sprintdistancen.

Der var godt proppet med publikummer på Honnørkaj i Aalborg og SUP sporten blev set af mange tusinde i løbet af weekenden. Foto: Cat Yde

Lørdag eftermiddag var der fyret godt op for vinden i Aalborg Havn og derfor var det en udfordrende og udmagrende langdistance som atleterne skulle ud på. Her blev det Christopher Skovgaard Jeppsen og Emma Freja Pedersen som løb guldmedaljerne.

Efter et velfortjent hvil fra lørdag til søndag var atleterne igen klar til at komme i ilden søndag formiddagen i SUP Technical race disciplinen. På en super dynamisk og teknisk bane med hele 29 bøjevendinger i løbet af de 4 runder som atleterne skulle padle viste en af verdens bedste SUP atleter, Christian Andersen, at han er i en liga for sig. Med ca. 200 meter ned til Asger Wohlert Smidt snuppede han en suveræn 1. plads.

Christian Andersen aka Polar Bear er en af verdens bedste SUP atleter, hvilket han også fik bevist under dette års DM i Aalborg. Foto: Cat Yde

Hos kvinderne så det tilsvarende godt ud for Anna Katrine Bergmann, som dog undervejs var tæt på at blive indhentet af Emma Freja Pedersen. Desværre måtte Emma en tur i vandet på den sidste runde og dermed kunne Anna Katrine trække fra og padle sig ind på en flot 1. plads.

Det var fantastisk at se så mange bakke op omkring DM i Aalborg og vi håber selvfølgelig at se endnu flere når vi i 2024 afvikler DM SUP på Amager Strand i København.

Stort tillykke til de nykårede danmarksmestre:

SUP Sprint
Mænd: Asger Wohlert Smidt
Kvinder: Anna Katrine Bergmann
Master mænd: Ulrik Lund
Master kvinder: Sofie Enghoff
Grandmaster mænd: Niklas Hjelm Hansen
Junior U16 piger: Alma Brenøe

SUP Langdistance:
Mænd: Christopher Skovgaard Jeppsen
Kvinder: Emma Freja Pedersen
Master mænd: Johnny Hoffmeyer
Master kvinder: Marianne Sonnichsen
Grandmaster mænd: Kristoffer Kramhøft
Junior U16 piger: Alma Brenøe

SUP Technical Race:
Mænd: Christian Andersen
Kvinder: Anna Katrine Bergmann
Master mænd: Peter Havn
Master kvinder: Marianne Sonnichsen
Grandmaster mænd: Kristoffer Kramhøft
Junior U16 piger: Alma Brenøe

Alle resultater kan findes her.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar