Første dag i Nicaragua er overstået

De danske atleter var i vandet i går, og det var en spændende affære, da de blev mødt af et højt niveau blandt de andre konkurrenter

Et sjældent syn af Peter Steinfath i shorts og t-shirt, mens han er i vandet. Foto: ISA

Et sjældent syn af Peter Steinfath i shorts og t-shirt, mens han er i vandet. Foto: ISA

I går var de danske atleter i vandet i Nicaragua ved ISA’s VM i SUP. Det var en spændende dag med masser af action. Der blev konkurreret i kategorien SUP-surf, og danskerne blev mødt af hård konkurrence, udfordrende forhold og små bølger.

Peter Steinfath var den første dansker i vandet
Peter Steinfath var den første dansker i vandet. Han blev var oppe imod en sydafrikaner og en japaner. Desværre kunne han ikke klare skærene, da han tabte et tæt heat, hvor 0,36 point afgjorde heatet. Nu er han i taber-runden, men har stadig mulighed for at kvalificere sig videre i turneringen.

”Tidevandet spiller en stor rolle hernede i Nicaragua i forhold til hjemme i Danmark. Desværre fandt jeg ikke de rigtige bølger i mit heat i dag, men jeg er klar til at give den gas i morgen!”, siger Peter Steinfath.

To til tre fod og sidevind
Atleterne ved ISA’s VM i SUP surfede i Nicaraguas varme og skønne bølger. Prognoserne siger, at der er tale om to til tre fod med sidevind, hvilket er paradoksalt, fordi Nicaragua er kendt for sin konstante offshore-vindretning.

“Forholdene var rigtig udfordrende i dag, og specielt vinden gjorde det svært til tider. Jeg har lært en masse i dag, og jeg håber på at kunne bruge noget af det, når jeg skal surfe igen i morgen,” siger Annette Carsing.

De bedste forhold, ifølge ISA selv, var om morgenen og eftermiddagen, da tidevandet var højt. Der rullede bølgerne over sand og stenene, og danne en god højre og venstre.

Casper Steinfath fins free i Nicaragua. Foto: ISA.

Casper Steinfath fins free i Nicaragua. Foto: ISA.

Casper Steinfath klarer sin første runde
Den danske viking og SUP-talent, Casper Steinfath, blev nummer to i sin indledende runde, men tabte sin anden, da han blev mødt af dygtige surfere i svære forhold.

“Jeg fik surfet to rigtig gode heats i dag. Bølgerne var ikke så store, men konkurrenceniveauet var skyhøjt! Jeg fandt en god rytme i mit første heat og fik sat de nødvendige manøvre til sikkert at gå videre til anden runde, hvor jeg kom op mod to Brasilianere og en Sydafrikaner,” tilføjer Casper Steinfath.

Nu er han i repechage runden med sin bror. Repechage runden er til tredje og fjerde pladsen i et heat. En slags ’taber-runde’, mens nummer et og to i et heat går videre til næste kvlificerende runde.

”Jeg var godt tilfreds med min surfing, men desværre fangede jeg ikke de rigtige bølger til at rykke videre til tredje runde. I morgen ser jeg frem til at give den alt hvad jeg har i repechage runden,” tilføjer Casper Steinfath.

En kvindernes repræsentanter i vandet
Det var ikke kun herrerne, der var i vandet i går, men også Danmarks kvindelige repræsentant, Annette Carsing.

Hun tabte desværre sit første heat mod new zealandske Alexis Poulter og en sydafrikanske Tarryn Kate. Men som Peter og Casper Steinfath er hun videre i repechage runden.

Du kan her se Casper Steinfath og Annette Carsing ved ISA’s morgenshow klokken 16:40 dansk tid, der vil blive fulgt op af mændendes kvalificerende runde nummer 3.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar