Dansk surfteam skal udforske Marokko

I dag, lørdag d. 17. december, drager et team af danske og svenske surfere og SUP surfere til Marokko for at udforske bølgerne på de Marokkanske kyster og Dansk Surf & Rafting Forbund er med på turen.

Initiativet til turen kommer fra det danske turistbureau, Marokko Eksperten, som i et samarbejde med den nationale Marokkanske turist organisation ønsker at sætte fokus på Marokko, som den perfekte surfdestination for Skandinavere. Susanne, som er Operations Manager hos Marokko Eksperten, er begejstret for initiativet:

“Marokko er internationalt meget anerkendt for surf mulighederne, hvilket ikke er mærkeligt med flere tusind kilometers kystlinje ud mod det livlige Atlanterhav. Derfor afholdes der også flere internationale begivenheder, sidste år verdensmesterskabet i kitesurfing i Dakhla, og for en uge siden Europamesterskabet for juniorer i surfing i Agadir. Dette potentiale vil vi som Marokko Eksperten naturligvis gerne udnytte og ikke mindst dele med surfere fra Skandinavien, hvilket er årsagen til initiativet bag denne rejse.”

Marokko rummer et utal af perfekte spots til både novicen og eksperten.

Marokko rummer et utal af perfekte spots til både novicen og eksperten.

Susanne har fået stor hjælp af DSRF  og Copenhagen Watersports’ SUP udøver Amine Bouizgaren, som med sin Marokkanske baggrund og sit store engagement i udviklingen af det danske surf og SUP miljø har været i stand til, at få forhandlet aftaler på plads med deltagerne og partnere i Marokko.

På turen deltager en gruppe af DSRFs medlemmer herunder SUP landholdstræner Niels Lønborg, surferne Christoffer og Oliver Hartkopp, landsholds SUP atleterne Christian Andersen og Cathrine Yde, SUP surferen Lars Bjerregaard og projektchef Michael Lindberg. Herudover deltager fotograf Jakob Gjerluff, som DSRF har brugt flere gange i forbindelse med en række events, og en håndfuld af andre dygtige surfere og SUP udøvere fra Sverige. I DSRF glæder vi os også over det nye samarbejde med Marokko Eksperten:

“Vi har et ønske om at samarbejde med et bredt udsnit af aktører og med Marokko Ekspertens fokus på at sende flere danskere på surf og SUP ture er det helt ideelt for os at tage del i initiativet. Vi tror på at jo flere vi i fælleskab kan få præsenteret for sporten desto flere udøvere får vi på landsplan hvilket er med til at styrke udviklingen af sporten i Danmark. Vi håber, at vi på turen vil kunne få sat en række af samarbejdsaftaler op med lokale aktører, som vi vil kunne bruge i et senere perspektiv til gavn for både DSRFs eliteudøvere, klubber og medlemmer.” fortæller Michael Lindberg.

Med de nuværende billige flybilletter til Marokko (primært med Norwegian) er det ikke svært at forestille sig, at Marokko kan blive et velbesøgt land for de mange surfer og SUP udøvere i Danmark.

Turen er fuldt ud finansieret af Marokko Eksperten og den nationale Marokkanske turist organisation.

Surf ved kystbyen Sidi Kaouki

Surf ved kystbyen Sidi Kaouki

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar