Dansk Sejlunion påberåber sig SUP sporten i DK.

Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) er i disse dage meget forundret over Dansk Sejlunion (DS) og Dansk Kano og Kajak Forbunds (DKF) forsøg på at påberåbe sig organiseringen af Stand Up Paddle (SUP) sporten i Danmark.

I et opslag på Sejlunionens hjemmeside d. 8/5-13, (se opslag), skriver DS:

”Dansk Sejlunion, Dansk Kano- og Kajakforbund og Danmarks Idrætsforbund indgår et samarbejde om en hensigtsmæssig organisering af vandsportsdisciplinen”.

DSRF vil gerne slå helt fast at: SUP sporten ER allerede organiseret under DSRF, der netop organiserer surf (herunder surfing, SUP & skimboarding) og rafting (herunder race rafting, riverboarding & white water rescue) sporten i Danmark.

DSRF varetager således alle surfing discipliner, som er forankret under International Surfing Association (ISA). DSRF har været igennem et langt indledende samarbejde med ISA om udviklingen af et dansk forbund for surfing, hvor surfing, herunder stand up paddle, er den bærende aktivitet og ikke en sekundær aktivitet. DSRF indgår netop nu, på baggrund af et fyraftensmøde i DIF d. 18. Marts 2013, i en proces om samarbejde med DIF om optagelse som kvalifikationsforbund og senere specialforbund for surfing, stand up paddle og rafting i DK.

Det undrer forbundet, at hverken DS eller DKF har taget kontakt til DSRF, for at samarbejde med DSRF, såfremt forbundene kunne tænke sig SUP udviklet som aktivitet i forbundenes medlemsklubber. Præcis på samme måde som der idag samarbejdes mellem eksisterende specialforbund om aktiviteter som Triatlon-Svømning, Kano/Kajak-Roning og Sejlsport-Kano/Kajak.

DSRF mener at denne sag er af stærk politisk karakter, hvorfor DSRF er gået i dialog med DIFs administrative ledelse og bestyrelsesmedlemmer for at få parterne involveret i sagen.

Ovenstående har også vækket opsigt i sejlsportens miljø, hvor Bådmagasinet i dag, d. 14/5-13, bragte en artikel med overskriften, Dansk Sejlunion på Strandhugst: Læs artiklen her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar