Danmark stiller med fuldt team til VM Surfing i Frankrig

I morgen går det løs i Biarritz i Frankrig når verdens bedste surfere i en uge lang konkurrence skal surfe mod hinanden ved ISA World Surfing Games 2017.

Danmark stiller for første gang nogensinde med et fuldt landsholds team. Hartkopp brødrene, Oliver Hartkopp og Christoffer Hartkopp, udgør sammen med Esben Raffary, som bl.a. var bedste danske surfer på den danske surf tour i 2016, og Hjalte Teinsuu de fire pladser i Open Men kategorien, og Emilie Uttrup og Naja Enevold Olsen udgør de to mulige pladser i Open Women kategorien.

Fra venstre: Esben Raffary, Oliver Hartkopp, Emilie Uttrup, Naja Enevold Olsen og Hjalte Tiensuu.

Det bliver et hårdt felt når verdens bedste surfer skal op mod hinanden, og det bliver spændende at følge de danske surfere i jagten på gode placeringer. Flere af de danske surfere har forberedt sig godt frem mod VM og målet er blandt andet, at blive det bedste Skandinaviske hold og at få en dansker med i en kvartfinale.

Den kun 21-årige Esben Raffary har den seneste tid opholdt sig på Mauritius for at komme i top-form til dette års VM. “Jeg har været på Mauritius i tiden op til VM hvor jeg har haft utrolig mange timer i bølgerne for at komme i form til VM. Forhåbentlig bliver det muligt at få et spot i en kvart- eller semifinale” siger Esben Raffary.

Esben Raffary ripper en bølge på Mauritius

Også den 25-årige Christoffer Hartkopp og den 27-årige Emilie Uttrup har forberedt sig godt frem mod VM. De bor begge to i Ericeira på den Portugisiske vestkyst nord for Lissabon, hvor der er rig mulighed for at surfe sammen med nogle af Europas bedste surfere. Sidste år lykkedes det blandt andet Christoffer Hartkopp at vinde FPS regional Tour.

Christoffer Hartkopp med et nice spray. Foto: Hallvard Kolltveit

For den 21-årige Oliver Hartkopp er VM også en milepæl, da han sidste år måtte indstille surfingen i en kortere periode pga. en operation i hoften. Han har dog på det seneste stop på den danske surf tour i april vist at formen er på vej tilbage, da han her fik en 2. plads kun slået af den israelske surfer Mor Meluka.

Oliver på jagt efter gode bølger i norden. Foto: coldwatermag

For den 31-årige læge, Naja Enevold Olsen, er VM et gensyn med mange af atleterne, da Naja også repræsenterede Danmark ved VM i Nicaragua i 2014.

“Jeg er virkelig beæret, ydmyg og stolt over igen at få muligheden for at opleve og repræsentere Danmark internationalt sammen med hele teamet. Biarritz er et virkelig lækkert surf spot med skønne omgivelser og dejlige mennesker, som jeg var så priviligeret at besøge tilbage i 2015 i forbindelse med mit engagement i Surfing Medicine International” fortæller Naja Enevold Olsen.

Naja Enevold Olsen ved ISA World Surfing Games 2014 i Nicaragua. Foto: ISA

Den kun 19-årige Hjalte Tiensuu er med ved VM surfing for første gang nogensinde. Hjalte har i et par år været bosat i den danske surferby Klitmøller, men er nu flyttet til Frankrig for at få mere tid i bølgerne.

“Da det er min første store konkurrence har jeg ikke så store forventninger, men det ville da være fedt at komme til tredje runde” siger Hjalte Tiensuu.

Vi glæder os til at følge de danske surfere og ønsker dem alle held og lykke. VM kan ses live her: http://isaworlds.com/wsg/2017/en/live/

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar