Casper Steinfath vinder VM guld!

Officiel pressemeddelelse

Cloudbreak, Fiji d. 16 november 2016

Det var bestemt en følelsesladet dag for det danske surftalent Casper Steinfath, da han natten til onsdag dansk tid for 3. gang sikrede sig titlen som Verdensmester i surf disciplinen Stand Up Paddle (SUP) “Technical Racing” ved VM på Fiji, afholdt af ISA (International Surfing Association)

“Jeg er helt tom for ord! At vinde mit 3. Verdensmesterskab i dag er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse! Jeg har trænet virkelig hårdt hele sæsonen frem mod i dag, og det føles så fedt at alting gik op i en højere enhed i dag.” Sagde en nærmeste glødende Casper Steinfath efter finalen.
Dannebrog fløj højt, da danske Casper Steinfath i dag på Fiji vandt sin 3. VM titel. Photo: ISA / Ben Reed

Dannebrog fløj højt, da danske Casper Steinfath i dag på Fiji vandt sin 3. VM titel. Photo: ISA / Ben Reed

Dagens 3 km lange “Technical Race” blev afholdt ved det berømte surfspot ‘Cloudbreak’ på Fiji, som til dagligt leverer verdensklasse bølger. Den danske Viking kom godt fra start, men måtte overgive føringen midtvejs til den franske surfer Arthur Arutkin. Dette slog dog ikke Steinfath ud, som til sidst i racet lavede et historisk comeback. Den nykårne danske verdensmester viste suverænt taktisk overblik og bølgekendskab, hvorved han fangede en kritisk bølge og overhalede franskmanden og resten af feltet indenom.

“Forholdene var super udfordrende på vandet i dag. På den sidste runde var jeg næsten helt flad for energi. Jeg samlede mine sidste kræfter til at lave et endeligt skub, og så så jeg ud af øjenkrogen en lille bølge med retning mod mig. Jeg gav alt hvad jeg havde tilbage i mig, og jeg er så lykkelig over at jeg kunne bruge bølgens energi til at surfe henover målstregen!” Udtaler en stolt Casper Steinfath.

I Dansk Surf & Rafting Forbund, som organisere sporten på nationalt plan i Danmark, glæder man sig også over den nykårede verdensmester

“Det er helt fantastisk at Casper for tredje gang vinder VM guld, og præstationen bygger på skuldrene af top placeringer igennem hele 2016 ved flere afdelinger af den professionelle SUP race tour og Europe mesterskaberne tilbage i juni måned. Det betyder utroligt meget for sporten herhjemme at vi har en verdensklasse atlet som Casper der ikke kun leverer toppræstationer på vandet, men samtidig arbejder ben hårdt for udviklingen af sporten som både ISA Vice President og DSRF næstformand. Vi er utrolig stolte af Caspers præstation, der kun øger vores motivation og drive for at skabe en kæmpe SUP fest til næste år når han sammen med sine holdkammerater foran familie og det danske SUP miljø skal forsvare VM titlen på hjemmebane i Danmark til ISA VM 2017” siger en glad Jakob Færch, formand i Dansk Surf & Rafting Forbund.

Skriver sig ind i historiebøgerne

Ikke blot var dette en personlig sejr for den danske Viking, men han skriver sig også ind i historiebøgerne som den første individuelle SUP atlet nogensinde til at have vundet 3 ISA VM titler.

De næste mål for Casper bliver torsdag og søndag, hvor han skal forsvare de rød-hvide farver i lang distance disciplinen og derefter 200 meter sprinten ved VM på Fiji. I September 2017 afvikles ISA SUP VM i Danmark, og det bliver nu endnu mere spændende at følge den unge dansker forsvare sin guldmedalje på hjemmebane.

Casper klar til VM!

Casper klar til VM!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar