16-årig Thisted-surfer fik sin VM-debut:  Det er så vildt at stå her

Natten til lørdag trådte 16-årige Caroline Küntzel fra Thisted op på den største scene i surfer-verdenen: Verdensmesterskaberne i Kina.

For den 16-årige surfer, Caroline Küntzel fra Thisted, har efteråret 2018 været de tre mest hæsblæsende måneder i padlesurferens liv.

I september fik hun først debut ved DM i Stand Up Padling (SUP) og siden debut ved EM på Sardinien. Og natten til lørdag dansk tid trådte hun op på den helt store scene: Verdensmesterskaberne i Stand Up Padling på den sydkinesiske tropeø, Hainan.

– Det er så sindssygt, at jeg er med til mit første VM. Bølgerne er fede, vandet er varmt, og jeg er op mod nogle af verdens bedste surfere, fortæller Caroline Küntzel kort efter hendes første tur i vandet.

– Jeg var så nervøs derude. Jeg var ikke ved at bakke ud, men jeg følte virkelig, at det var et pres på mig, fordi jeg var oppe mod nogle af verdens bedste, siger hun.

 

Caroline Küntzel, Foto: Pablo Jimenez ISA

Største talent i Danmark

Caroline Küntzel har surfet med sin familie i mange år. Men for et år siden tog hun en padle med ud på vandet og skiftede til SUP. Nu er hun en af de største talenter på kvindesiden i Danmark og er blandt andet med til VM for at lære at være til store internationale stævner, hvor trafik, mad og ventetid kan være udfordrende og frustrerende.

Natten til lørdag dansk tid var hun med i disciplinen bølgesurfing, hvor surferne skal udføre manøvrer på bølgerne – jo højere sværhedsgrad jo flere point. Caroline Küntzel fik tredjeplads i heatet – ikke nok til at gå direkte videre, men nok til at få en ekstra chance i et opsamlingsheat.

Fik råd fra Steinfath

På stranden i Hainan stod de andre landsholdssurfere og tog imod Caroline Küntzel, da hun kom op fra sin VM-dåb. Den fire-dobbelte verdensmester Casper Steinfath trak hende lidt til siden og gav hende et par gode råd til opsamlingsheatet om at fokusere på sig selv og glemme konkurrenterne.

Meget tyder på, at hun lyttede efter nestorens råd, for hun blev nummer to i opsamlingsheatet, som betyder, at hun er med i den bedste halvdel og klar til tredje runde natten til søndag dansk tid.

– Det har været en af mine drømme i mange år at kvalificere mig til i en sport på et højt niveau og møde de bedste i verden. Det er sindssygt, at jeg kan stå og sige det her i Kina som en fra Thisted, der plejer at surfe i Klitmøller, siger Caroline Küntzel.

Derudover har Cristian Andersen fra Klitmøller også været på vandet under VM. I bølgesurf var han med til tredje runde, hvor han mødte overmagten. Men VM er langt fra slut for den 17-årige surfer. I næste uge venter det tekniske ræs, hvor han stiller op i juniorklassen med gode muligheder for en medalje.

Christian Andersen, Foto: Sean Evans ISA

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar